Qigong

Vad är qigong?

Det är en kinesisk träningsform som sägs ha praktiserats i tusentals år. Rörelserna i träningen är enkla och sköna och de långsamma flytande rörelserna gör att du slappnar av mentalt, andningen lugnar ner sig och blir djupare. 

 

Cirkulationen kommer igång i hela kroppen.Träningen kan ge dig energi, förbättra hälsan, förebygga och lindra sjukdomar och det är bara början på alla positiva effekter! Du kan börja identifiera och upptäcka att din kropp säger ifrån och därmed undvika eller lindra obalanser eller smärta i kroppen.

 

Träningsprogrammet jag lär ut heter "Lyft upp qi". Det tar cirka 15 minuter att genomföra och är speciellt designat för att reducera stress. Stress aktiverar det sympatiska nervsystemet och din kropp går in i det som kallas "flykt eller kamp"-läge. Det gör att:

- hjärtat slår fortare

- immunsystemet försämras

- produktion av blodplättar minskar

- matsmältningen försämras

- adrenalin och kortisol utsöndras, vilket är känt för att skada din kropp på olika sätt.

 

Att träna qigong aktiverar det Para-sympatiska nervystemet och det ger positiva effekter som:

- andningen blir lugnare och djupare

- immunförsvaret förbättras

- matsmältningen kommer igång

- leder och muskler slappnar av

- värk och stelhet kan reduceras 

 

Välkommen till en träning som har klar potential att förändra ditt liv! Om du är intresserad av resultatutveckling i samma takt som du tränar, då är det mer än väl värt att skapa de omständigheter som gör det möjligt för dig att delta på träningen.


Kort historebeskrivning av Zhineng Qigong

Träningsprogrammet Lyft upp Qi uppfanns av Ming Pang i Kina under sent 1980-tal. Ming Pan öppnade medicinlösa träningscenter och hade mer än 300 000 klienter med runt 180 olika sjukdomar. Med de olika träningsprogrammen botades ca 95% av klienterna.

Sagt om qigong av mina elever:

"Hej o Tack för en mycket bra kurs i tisdags! På kvällen kände jag mig upprymd och glad men trött. Dagen efter hade jag någon slags känsla av lätthet i kroppen och en känsla av något mer energi. 


Dessutom reagerade jag på att jag var förvånansvärt klar i huvudet när jag åkte hem från jobbet på onsdagen mot vad jag brukar vara. Häftig känsla i kropp och knopp och hoppas på fler upplevelser vart efter kursens gång 😊

----------------------------

Hej!
Tack för en spännande upplevelse Igen:-)

När jag kom hem kändes kroppen inte som bly men fortfarande en trötthetskänsla/tung kropp och mitt huvud kändes väldigt trött och något förvirrande.
När jag vaknade idag hade jag som lite av träningsvärk i kroppen och fortfarande lite tung kropp och fortfarande en slags trötthet i huvudet.
Spännande!

Tel : + 46 73 95 95 491

E-mail:hlinnsen@yahoo.com