Qigong

Vad är qigong?

Det är en kinesisk träningsform som sägs ha praktiserats i tusentals år. Rörelserna i träningen är enkla och sköna och de aktiva rörelserna gör att du slappnar av fysiskt, andningen lugnar ner sig och blir djupare. Du ökar din styrka, kondition och smidighet. Det finns alltså starka inslag av fokus på rörelse och styrka för att du som elev ska hålla dig i form länge i ditt liv.

 

Cirkulationen kommer igång i hela kroppen.Träningen kan ge dig energi, förbättra hälsan, förebygga och lindra sjukdomar och det är bara början på alla positiva effekter! Du kan börja identifiera och upptäcka att din kropp säger ifrån och därmed undvika eller lindra obalanser eller smärta i kroppen.

 

Träningsprogrammet jag lär ut heter "Lyft upp qi". Det tar cirka 15 minuter att genomföra.

Stress aktiverar det sympatiska nervsystemet och din kropp går in i det som kallas "flykt eller kamp"-läge. Det gör att:

- hjärtat slår fortare

- immunsystemet försämras

- produktion av blodplättar minskar

- matsmältningen försämras

- adrenalin och kortisol utsöndras, vilket är känt för att skada din kropp på olika sätt.

 

Att träna qigong aktiverar det Parasympatiska nervystemet och det ger positiva effekter som:

- andningen blir lugnare och djupare

- immunförsvaret förbättras

- matsmältningen kommer igång

- leder och muskler slappnar av

- värk och stelhet kan reduceras 

 

Läs om hälsofördelarna av Qigong i Läkartidningen!


Välkommen till "Läkning och harmoni för kropp och själ!"  och till en träning som har klar potential att förändra ditt liv! Om du är intresserad av resultatutveckling i samma takt som du tränar, då är det mer än väl värt att skapa de omständigheter som gör det möjligt för dig att delta på träningen.


Lite histora om Zhineng Qigong

Träningsprogrammet Lyft upp Qi uppfanns av Ming Pang i Kina under sent 1980-tal. Ming Pan öppnade medicinlösa träningscenter och hade mer än 300 000 klienter med runt 180 olika sjukdomar. Med de olika träningsprogrammen botades ca 95% av klienterna.

Sagt om qigong av mina elever:

"Hej o Tack för en mycket bra kurs i tisdags! På kvällen kände jag mig upprymd och glad men trött. Dagen efter hade jag någon slags känsla av lätthet i kroppen och en känsla av något mer energi. 


Dessutom reagerade jag på att jag var förvånansvärt klar i huvudet när jag åkte hem från jobbet på onsdagen mot vad jag brukar vara. Häftig känsla i kropp och knopp och hoppas på fler upplevelser vart efter kursens gång 😊

----------------------------

Anneli skrev:

TACK för att du har undervisat! Ja, visst har det förekommit Under!


Upplevelsen av kursen är mycket positiv med accelererande verkan. Både till kropp och själ och suveränt att vi erhållit några filmer med instruktioner att se, lyssna till och möjlighet till träning hemma.

Kursen har givit mer än jag från början tänkt mig. Framförallt förundrande smärtlindring. Vidare glad gemenskap, nya positiva tankar och bättre   självförtroende. Med tro, hopp och kärlek till det goda livet ser jag fram emot fortsättningskursen. 

------------------------------

Louise skrev:

Hej Henry

För mig har kursen betytt mycket och jag tycker du har lagt upp den väldigt intressant.

Både med den djupare aspekten som jag tänker är ett måste för att få helhetsbilden av qigong, samt rörelsemomenten.

Jag tycker du genuint och på ett väldigt bra sätt lärt ut qigong. Den djupare delen är väldigt spännande och hur vi kan använda oss av energi i våra liv på ett mer medvetet sätt. Varje fredag(efter torsdagens pass) känner jag en stor skillnad i kroppen. Jag är mycket lugnare och tänker därför att jag ska träna mer hemma också eftersom jag känner skillnaden påtagligt. Jag kommer att fortsätta på fortsättningskursen i vår och ser framemot detta.

Jag tycker kursen har varit väldigt bra och att ditt sätt att lära ut qigong är väl genomtänkt och jätteintressant.

---------------------------

En annan elev skrev:

Tack för energin som jag har fått efter träningen den 3/4. Det blev skillnad både i det fysiska och den mentala också….och det höll i några dagar!

… i början tyckte jag att det gick lite för långsamt, tänkte” kan han inte säga det lite fortare?”..🤔men nu efter två helg/heldagskurser inser jag att: det går INTE att lära ut Qigong fort…för Qigong handlar om det motsatta…men det krävdes två heldagskurser för att jag skall förstå det….😅.   

-------------------------------

Sofie skrev:

Du är en inspirerande lärare som ger mycket positiv energi. Jag känner mig energifylld efter dina pass. Oftast är jag stressad innan men känner ett lugn efteråt. Jag uppskattar att du skickar inspelningar och jag försöker öva hemma ett par dagar i veckan.

Jag vill gärna fortsätta och fördjupa mig i Qigong och jag hoppas kunna fortsätta vidare med dig framöver.